Wallaby’s

Onze Bennett-wallaby is een van de vier soorten wallabies die in Nederland mogen worden gehouden. Het is een kleine ondersoort van de kangoeroe en hij komt oorspronkelijk uit Australië en Nieuw Zeeland.
De Bennett wordt zo’n 70 centimeter groot. Zijn staart is even lang als zijn lijf. De staart dient als steun. De achterpoten zijn groot en sterk, hij kan er sprongen van wel 5 meter ver mee maken een snelheid halen van 30 kilometer per uur sla hij springend rent. De voorpoten zijn klein en zwak, als een wallaby vecht bokst hij ermee.
Het zijn dieren die graag op open grasvlaktes leven, maar wel schaduwplekken nodig hebben. Ze kunnen niet zo goed tegen kou, maar het Nederlandse klimaat is prima voor ze. Ze komen hier sporadisch ook in het wild voor. Dat betreft losgelaten of ontsnapte dieren. Omdat ze zo goed kunnen springen moet er hoog hek om hun terrein staan.
Het zijn wat schuwe dieren, ze houden niet van aanhalen of aaien.
Net als bij alle kangoeroes wordt een jong al heel vroeg geboren. Het is dan nog maar een paar gram. Het kruipt onmiddellijk in de buidel, waar het zich voor een aantal maanden aan een tepel vastklemt. Na een paar maanden waagt het zich buiten de buidel, maar bij gevaar zal het zich daar snel weer verschuilen.

Wallaby of Walibi?
Wallaby is het dier – Walibi is het pretpark (afgeleid van de Belgische steden WAver, LImal en BIerges)

Klik hier voor meer info