Geiten

In ons park hebben we twee soorten geiten. Op de grote weide lopen een paar landgeiten. Bij onze pony Eefje lopen er ook twee, Eefje heeft echt gezelschap nodig. En geiten zijn kuddedieren, dus die twee zijn daar heel tevreden. Op het geitenweidje vind je onze dwerggeitjes. Ieder jaar zorgen die voor aardig wat jonkies, waar de kinderen uit ons dorp heel blij mee zijn, ze kunnen er eindeloos mee knuffelen.
De geit is zo’n 10.000 jaar geleden gedomesticeerd en met de mens mee verspreid over de wereld. De mens hield -en houdt ze nog steeds- om hun melk en wol. Het zijn nieuwsgierige en speelse dieren die graag klimmen.

Dwerggeit
Onze dwerggeitjes zijn bij mooi weer graag buiten, maar schuilruimte is nodig tegen regen / kou en om te slapen. In het hoofdgebouw hebben ze daar een eigen ruimte voor.
Koek of snoep is verboden, ze worden door ons op vaste tijden gevoerd.

Landgeit
De landgeit is een stevige, middelgrote geit met horens. Vooral de bokken hebben zware, meestal liervormige horens, vaak een bokkenpruik en een wipneus. Bokken zijn altijd langharig; de geiten kunnen ook kort ruig haar hebben.De vachtkleur varieert van bont (met zwarte, bruine, beige of blauwe vlekken) tot een enkele keer helemaal wit.
In Nederland werden de eerste geiten vermoedelijk omstreeks 4500 vóór Christus gehouden door boeren in Zuid-Limburg.

Klik hier voor meer info